Berendsen bv

Zorg ervoor dat jouw werknemers goed zijn opgeleid

Geplaatst op

Tegenwoordig heb je een heleboel verschillende banen waar je allemaal andere opleidingen voor moet hebben gedaan. Voor de ene baan heb je misschien bijna geen vooropleiding nodig, terwijl de andere baan heel veel vooropleiding van je vraagt. Wel is het zo dat je eigenlijk altijd veilig moet kunnen werken met je collega’s. Ook in de bouw is dit van groot belang. In de bouw is het daarom ook helemaal niet gek als een VCA certificaat verplicht wordt gesteld. Mocht je dus in de bouw aan de slag willen, dan is een VCA certificaat best wel belangrijk.

Wat is het?

Een van de eerste vragen die je nu zou kunnen hebben over het VCA certificaat is wat het nou eigenlijk precies is. De afkorting VCA staat dan ook niet voor niets. Het staat namelijk voor veiligheid, gezondheid en milieu checklist aannemers. Het is een manier om ervoor te zorgen dat er minder ongelukken gebeuren en dat het veiliger wordt om in de bouw te werken. Dat is iets waar iedereen wel blij mee is. Een VCA certificaat is dan ook niet zomaar iets, maar het is echt wel belangrijk om te hebben.

Veiligere werkplek

In de bouw werken is nou niet iets waarvan je zou zeggen dat dat heel veilig is. Een ongeluk zit in een klein hoekje en je werkt met allerlei zware machines, dus het kan weleens fout gaan. Toch wil je natuurlijk dat de kans op een ongeluk zo klein mogelijk is. Door alleen maar te werken met werknemers die in het bezit zijn van een VCA certificaat, kun je hier voor zorgen. De werkplek wordt dan veiliger en je werknemers hebben dus ook minder kans op letsel of andere schade.

Examen snel halen

Gelukkig betekent dit niet dat het VCA certificaat lastig te halen is. Je kunt het met de juiste training namelijk al in slechts 1 dag halen. Zo kun je er dus heel snel voor zorgen dat jij ook je VCA certificaat op zak hebt. Dit hoeft je dus niet tegen te houden en op die manier kun je lekker en veilig in de bouw blijven werken.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen de leukste tips met je door. Lees onze teksten en blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ berendsenbv.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden