Berendsen bv

Waarom een holding oprichten?

Geplaatst op

Als je overweegt om een holding op te richten, zijn er tal van voordelen die je kunt behalen. In deze tekst zullen we enkele van deze voordelen bespreken om je te helpen begrijpen waarom het oprichten van een holding een verstandige zakelijke beslissing kan zijn.

Activa in verschillende ondernemingen

Een van de belangrijkste voordelen van het oprichten van een holding is de mogelijkheid om je activa te beschermen. Door activa in afzonderlijke dochterondernemingen onder te brengen, kunnen eventuele juridische aansprakelijkheden in één bedrijf de andere bedrijfseenheden niet in gevaar brengen. Dit betekent dat als een van je dochterondernemingen bijvoorbeeld in financiële problemen komt, de andere activa in je holding veilig blijven.

Flexibel 

Een ander voordeel van een holdingstructuur is de flexibiliteit die het biedt bij het beheren van verschillende bedrijfsonderdelen. Elk bedrijfsonderdeel kan autonoom opereren en zijn eigen managementstructuur hebben, terwijl ze nog steeds onder dezelfde holding vallen. Dit maakt het gemakkelijker om verschillende bedrijfsstrategieën te implementeren en efficiënter te werken.

Belastingtechnisch handig

Bovendien kan het oprichten van een holding gunstig zijn voor belastingdoeleinden. Holdings kunnen profiteren van belastingvoordelen, zoals verlaagde tarieven voor de winstbelasting, het verminderen van de belastingdruk bij verkoop van dochterondernemingen en het verminderen van erfbelastingen bij overdracht van activa aan erfgenamen.

Kapitaal aan kunnen trekken

Een ander belangrijk voordeel is de mogelijkheid om kapitaal aan te trekken. Investeerders zijn vaak bereid om te investeren in holdings vanwege de diversificatie van activa en de bescherming die het biedt. Hierdoor kun je gemakkelijker financiering aantrekken voor nieuwe investeringen of groei van je bestaande dochterondernemingen.

Een groei talent

Ten slotte biedt het hebben van een holdingstructuur ook flexibiliteit bij het aantrekken van talent. Je kunt topmanagers en directeuren aanstellen voor specifieke dochterondernemingen, wat kan helpen bij het aantrekken van deskundigheid op elk gebied van je bedrijf.

Conclusie

Dus oprichten van een holding biedt tal van voordelen, waaronder assetbescherming, belastingvoordelen, flexibiliteit in management en groeimogelijkheden. Het kan een slimme strategie zijn om je zakelijke activiteiten te structureren en te laten groeien. Als je overweegt een holding op te richten, is het raadzaam om professioneel advies in te winnen om ervoor te zorgen dat je de juiste structuur en strategie kiest voor jouw specifieke behoeften.

Een holding oprichten bij oprichtenbv.nl heeft veel voordelen. Laat je informeren door oprichtenbv.nl. 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen de leukste tips met je door. Lees onze teksten en blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ berendsenbv.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden