Berendsen bv

Inrijstellingen: maak gebruik van zowel de oppervlakte als van de hoogte!

Geplaatst op

In de wereld van logistiek en magazijnbeheer draait alles om efficiëntie. Hoe kunnen we de beschikbare ruimte maximaliseren zonder in te leveren op toegankelijkheid en overzichtelijkheid? Een van de meest innovatieve oplossingen die hieraan bijdraagt, is het gebruik van inrijstellingen.

Deze slimme systemen maken optimaal gebruik van zowel de oppervlakte als de hoogte van een magazijn, waardoor bedrijven ruimte besparen en hun logistieke processen stroomlijnen. Benieuwd of ze ook waardevol kunnen zijn voor jouw magazijn? Lees dan snel verder! 

Wat zijn inrijstellingen?

Voordat we dieper ingaan op de voordelen van inrijstellingen van Stellingstunt, laten we eerst eens kijken naar wat ze precies zijn. Inrijstellingen zijn een soort palletstellingen die speciaal zijn ontworpen voor de opslag van grote hoeveelheden van dezelfde producten. Ze bestaan uit meerdere niveaus van pallet posities, waarbij de pallets in de stellingen worden ingeschoven met behulp van speciale heftrucks.

Maximale benutting van de ruimte

Een van de meest overtuigende voordelen van inrijstellingen is hun vermogen om zowel de oppervlakte als de hoogte van een magazijn maximaal te benutten. Traditionele palletstellingen nemen veel vloeroppervlakte in beslag, omdat er gangpaden tussen de stellingen moeten zijn voor heftrucks om te manoeuvreren. Inrijstellingen elimineren dit probleem door een slim ontwerp dat het aantal gangpaden minimaliseert. Dit betekent dat er meer ruimte beschikbaar is voor opslag, zonder concessies te doen aan de toegankelijkheid van de producten.

Kies voor een verticale opslag

Naast het optimaliseren van de vloeroppervlakte, maken inrijstellingen ook gebruik van de hoogte van een magazijn. Door pallets verticaal op te slaan, kunnen bedrijven meer voorraad kwijt op een kleinere oppervlakte. Dit is vooral voordelig voor magazijnen met een beperkte hoogte, waarbij elke extra centimeter waardevol is. Dankzij inrijstellingen kunnen bedrijven hun voorraad efficiënter beheren en meer producten opslaan zonder te investeren in uitbreidingen van hun magazijnfaciliteiten.

Verbeterde doorstroom van goederen 

Een ander belangrijk voordeel van inrijstellingen van Stellingstunt is hun vermogen om de doorstroom van goederen te verbeteren. Omdat pallets direct in de stellingen worden ingeschoven, is het laden en lossen van producten sneller en efficiënter. Dit verhoogt niet alleen de productiviteit van het magazijnpersoneel, maar zorgt er ook voor dat klanten hun bestellingen sneller ontvangen. Een soepelere doorstroom van goederen resulteert in een verbeterde klanttevredenheid en een concurrentievoordeel voor het bedrijf.

Waardevolle toevoeging

Inrijstellingen zijn een waardevolle toevoeging aan moderne magazijnbeheersystemen. Ze bieden bedrijven de mogelijkheid om zowel de oppervlakte als de hoogte van hun magazijn optimaal te benutten, waardoor ze ruimte besparen en hun logistieke processen verbeteren. Door te investeren in inrijstellingen kunnen bedrijven hun magazijn efficiënter en effectiever beheren, wat resulteert in kostenbesparingen en een hogere klanttevredenheid. Kortom, met inrijstellingen kunnen bedrijven hun logistieke operaties naar nieuwe hoogten tillen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen de leukste tips met je door. Lees onze teksten en blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ berendsenbv.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden