Berendsen bv

Arbeidsrecht advocaat: de voordelen

Geplaatst op

In Nederland is er een groot personeelstekort en is de kans klein dat je zomaar ontslagen wordt. Je bent in veel gevallen namelijk een onmisbare kracht. Krijg je ondanks het personeelstekort toch te maken met een dreigend ontslag? Of een ander vervelend arbeidsconflict? Dan is het handig om te weten dat je als werknemer altijd rechten hebt. Een arbeidsrecht advocaat of jurist kan je hierbij helpen. Er zijn verschillende gevallen waarop het inschakelen van zo’n advocaat handig kan zijn. Wanneer dat is en wat de taken van een advocaat precies zijn, lees je allemaal in dit artikel!

Wat doet een arbeidsrecht advocaat?

In iedere branche is het mogelijk om een arbeidsrecht advocaat in te schakelen. Deze advocaat heeft zich na een voltooide rechtenstudie gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Dit betekent dat een advocaat arbeidsrecht ontzettend veel weet over de regels en wetten die gelden bij ontslag en natuurlijk andere conflicten die plaats kunnen vinden op de werkvloer. Een advocaat gespecialiseerd in het arbeidsrecht kan door zowel werknemer als werkgever ingeschakeld worden. De advocaat staat werknemers bij die op staande voet ontslagen worden, maar ook bij ontslag met wederzijds goedvinden. Daarnaast controleert een advocaat gespecialiseerd in het arbeidsrecht contracten en onderhandelt eventueel over een ontslagvergoeding.

Wil jij een WW-uitkering aanvragen na ontslag? Dan is het handig om te weten dat het UWV moeilijk kan doen, vooral als je geen advocaat ingeschakeld hebt. Het UWV stelt dan vaak dat je verwijtbaar werkloos bent en geen recht hebt op een WW-uitkering. In bijna alle gevallen is het dus verstandig om een arbeidsrecht advocaat in te schakelen.

De voordelen

Wanneer je een arbeidsrecht advocaat inschakelt, maak je direct gebruik van zijn ervaring en kennis. De advocaat weet precies wat nodig is en hoe jij op de juiste manier moet worden begeleid. Op die manier kan er gekeken worden of je de maximale ontslagvergoeding eruit kan halen of een betere ontslagregeling kunt krijgen. Een arbeidsrecht advocaat zorgt er ook voor dat een juridisch conflict voorkomen kan worden. Voor zowel werknemer als werkgever is dit een van de grootste voordelen. Een juridisch conflict kost namelijk enorm veel tijd en geld.

 

 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen de leukste tips met je door. Lees onze teksten en blijf op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ berendsenbv.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden